İşitme Kaybının Nedenleri ve Semptomları

İşitme Kaybının Nedenleri ve Semptomları

İşitmemizin eskisi gibi olmadığını kabul etmek kolay değil. Aileniz ve arkadaşlarımız bunu söyleyene kadar genellikle bunun farkında değilizdir ve bu konuda bir şeyler yapmanın tam zamanıdır. Bununla birlikte, araştırmalar Kanada'da insanların işitme kaybının ilk belirtilerini fark ettikten sonra gerçekten bir şey yapmadan önce ortalama 7 yıl beklediklerini gösteriyor. Bir işitme cihazının kullanılması, daha önce ele almış olsalardı, o dönemde yaşam kalitesini ve sağlığı önemli ölçüde iyileştirirdi.

İşitme kaybı, görme kaybına benzer şekilde kademeli ve hafif olabilir.

Yüksek sese maruz kalmanın kişinin işitme duyusuna zarar verebileceğini herkes bilir. Modern yaşamın birçok yönü bizi iş yeri, sokakta veya ev gibi zorlu dinleme ortamlarına sokar. Örneklerden biri konserdir: Çoğumuz aşırı yüksek sesli bir müzik etkinliğine katıldıktan sonra geçici bir işitme güçlüğü yaşarız. Dahası, son birkaç on yılda, daha fazla insan neredeyse yalnızca müzik dinlemek için kulaklık kullanıyor ve bu da işitme hasarı olasılığını artırıyor. İşitme kaybının kafa travması, hastalık, enfeksiyon, travma, stres ve diyetin bir sonucu olabileceğini unutmamak önemlidir. Genetik de aynı zamanda yaygın bir suçludur.

Peki, yardım istemek için doğru zaman ne zaman? Bu yaygın işaretler ve semptomlar, acil yardım aranması gereken göstergelerdir:

  • Aynı anda ikiden fazla kişiyle yapılan bir sohbeti takip etmede zorluk
  • Yoğun restoranlar, kafeler, mağazalar gibi gürültülü ortamlarda insanların söylediklerini anlamada güçlük
  • Diğer insanların sesleri boğuk görünüyor
  • TV'yi yüksek sesle dinlemek
  • Kulakta çınlama
  • Grup görüşmeleri yorucu